Pakwerk

Pakwerk

Ringsport of Pakwerk is een discipline die al meer dan honderd jaar bestaat. Het hedendaags pakwerk is louter een sport en heeft niets te maken met agressie en/of bijten, integendeel.

Het pakwerk is de laatste jaren snel geëvolueerd waardoor deze africhting, op een diervriendelijke manier kan uitgevoerd worden. Het is een denksport geworden. De honden worden geleerd om op het pak (pakwerk) te bijten, dit in arm en/of been. De bedoeling is uiteraard om aan ringwedstrijden deel te nemen, (ring staat voor; afgesloten terrein).

Ringsport bestaat hoofdzakelijk uit drie onderdelen:

- Gehoorzaamheid

- Lenigheid

- pakwerk

 

Trainingsdagen:

Dinsdagavond en zondag

Dit kan enkel op afspraak

het volledige programma kan men lezen op www.NVBK.org

Een opleiding, teneinde aan wedstrijden deel te nemen, duurt ongeveer 3 jaar. Het programma staat open voor elk hondenras doch de Belgische herder, de Mechelaar, leent zich het beste voor deze discipline. Een hond africhten in deze discipline is louter teamwork, en vraagt dan ook de nodige inzet op vele vlakken.

Hebt u verdere vragen of interesse ? Gelieve contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.