Kurt

TRAINER GEHOORZAAMHEID

Jaren geleden kwamen wij als kersverse hondenbezitter aan op de hondenschool Trouwe Waakhond Eeklo. Om onze hond “manieren te leren”…

Tja… iedereen is toch zo gestart met zijn eerste hondje? Wie had toen kunnen denken dat het allemaal zo’n vaart zou lopen! Toen was Trouwe Waakhond Eeklo nog een kleine club wat betreft discipline gehoorzaamheid. Maar ondertussen is deze discipline in onze hondenschool, dankzij de jarenlange, belangeloze inzet van velen, spectaculair gegroeid.

Ikzelf ben al heel snel gepassioneerd geraakt door de belevingswereld van de hond, het begrijpen waarom een hond nu precies bepaalde dingen doet die hij doet... Zoals elke mens, heeft ook elke hond zijn specifieke karaktertrekjes. De manier waarop een hond reageert, bepaalt hoe je deze hond iets kan aanleren. Elke hond opnieuw die bij ons toekomt, heeft zijn eigen bagage mee. Je gaat dan aan de slag met een beperkt aantal basisregels, die zo goed als voor iedere hond van elk ras gelden, maar je schakelt al vlug over op een specifieke aanpak per hond en per geleider. De uitdaging bestaat er telkens weer in om de eigenaar / begeleider zo goed mogelijk te leren begrijpen wat zijn hond hem precies wil vertellen en hoe hij dat doet. Tegelijk per hond de juiste balans vinden tussen motiveren, belonen en corrigeren, en de begeleiders leren hoe ze deze balans kunnen bereiken voor hun hond, maakt het verhaal compleet.

Zoals gezegd, gepassioneerd en zeer fascinerend om te zien hoe honden en baasjes evolueren!”