Wat te leggen in Puppybench ?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
Wat te leggen in puppybench

Denk erom dat je niet te veel voorwerpen in de bench mag proppen, want dan is er geen plaats meer over voor je hond! Toch kunnen een aantal dingen de bench– training gemakkelijker maken:

Bekleding:  je hond heeft iets nodig om het zich comfortabel te maken in zijn bench. Een handdoek of dekentje doen het daarbij goed, of zelfs een mat of kussen speciaal ontworpen voor hondenboxen. Het zou de bodem van de bench moeten bedekken, maar wees jezelf ervan bewust dat sommige honden liever op een harde, vlakke ondergrond liggen en de dekens opzij zullen duwen. 

Speeltjes: Omdat je hond slechts korte perioden in zijn bench zal doorbrengen, heb je niet veel speeltjes nodig, maar je zal iets nodig hebben zodat hij zich niet verveelt. Een kauwspeeltje, misschien, of een touwspeelgoedje – iets waarmee hij zich op zijn eentje kan bezighouden. Neem een van zijn favorieten of laat hem er eentje uitkiezen! 

Nestgeur: Als je in de mogelijkheid bent om je pup al vrij vroeg te kunnen gaan bezoeken, neem dan een oude T-shirt of doekje mee om de laatste weken voor de puppy naar jou komt in zijn nest te leggen. Zo breng je een stukje veilige geur mee naar zijn nieuwe huis. 

Baasjesgeur:  Doe de eerste paar dagen een oude T-shirt onder je kleren aan en hou die minstens 24 uur aan, daarna kan je die in de bench steken, zo ben je altijd nabij, ook al ben je er niet. Dit kan helpen voor onzekere hondjes of honden met verlatingsangst.  

Drie trucjes om je hond aan zijn bench te laten wennen

Je wilt dat je puppy een positief verband legt met zijn bench, daarom mag je de bench nooit als vorm van straf gebruiken. Hou rekening met onderstaande tips wanneer je je pup voor het eerst voorstelt aan zijn nieuwe thuis. 

Laat de deur van de bench openstaan, en plaats op geregelde tijdstippen iets lekkers in de bench. Zorg ervoor dat je puppy dit ziet, en moedig hem aan om het snoepje te gaan halen. Probeer hem niet te dwingen, duwen, trekken of op eender welke manier hem fysiek aan te manen om in zijn bench te gaan. Laat hem uit eigen beweging naar binnen gaan. (De enige uitzondering hierop is wanneer je ’s avonds naar bed gaat, en je je puppy in zijn bench wilt zetten. Je hebt mogelijk wat aanmoediging nodig, maar een snoepje in zijn bench leggen volstaat vaak.)  Overlaad hem met complimentjes en aai hem uitgebreid iedere keer hij uit zichzelf in zijn bench gaat.  Probeer er een spelletje van te maken. Leg achter de rug van je pup een snoepje in de bench. Vraag hem dan: “Waar is je snoepje? Het is in je “huis” of “kamer” of “nestje”." (Gebruik het woord waarvan jij wilt dat je pup het associeert met zijn bench.) De eerste paar keren zal je hem moeten helpen om het te vinden, dan zou hij moeten weten wat “snoepje” en “nestje” (of welk woord je ook maar gebruikt) betekent. Nadat hij het woord voor zijn bench geleerd heeft, zal je in staat zijn om hem te zeggen dat hij naar zijn bench moet gaan. Wat hij ook zal doen! 

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters

People in this conversation

Load Previous Comments