Lekker maar niet veilig

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

We beseffen niet altijd maar veel van onze dagelijkse huishoudproducten of voedingsproducten kunnen heel schadelijk zijn voor je hond. Het is belangrijk hier even stil bij te staan. Honden zijn soms echte veelvraten en zouden alles opeten wat hen lekker lijst. Bovendien ...

hebben honden een perfect ontwikkeld reukorgaan. Zelfs als je denkt dat alle schadelijke middelen goed verstopt zijn, zal hij ze misschien nog vinden. Enkele zaken die best uit de buurt van de hond blijven:

 • Chocolade: gezond voor jou, giftig voor je hond. Het grootste probleem is dat honden helemaal weg zijn van chocolade. Chocolade bevat cafeïne en theobromine. Dit zijn chemische stoffen waar honden erg gevoelig aan zijn. Deze stoffen hebben een effect op de hartspier van de hond en het metabolisme van de hond kan deze stoffen niet omzetten. Deze blijven wel 20u circuleren in het bloed van de hond. Daardoor vergiftigt hij zichzelf steeds opnieuw en opnieuw. Als je merkt dat je hond chocolade gegeten heeft, ga je best zo snel mogelijk naar de dierenarts.
 • Koffie: koffie bevat cafeïne. Net als bij chocolade blijft deze stof veel te lang in het lichaam van de hond. Dit leidt tot een verhoogd hartritme, diarree, coma en uiteindelijk kan je hond eraan sterven.
 • Uien: uien, knoflook en alle groenten uit de “ui familie” zijn niet goed voor honden. De ui is slecht voor de rode bloedlichaampjes en kan leiden tot bloedarmoede.
 • Druiven en rozijnen: druiven en rozijnen zijn erg gevaarlijk voor honden. Ze kunnen leiden tot nierfalen. Een paar rozijnen kunnen genoeg zijn voor een hond om aan dood te gaan.
 • Mosterd: vooral de zaden zijn schadelijk voor honden, deze kunnen leiden tot ontsteking van het maag/darmkanaal, lever, nieren en huid.
 • Alcohol: alcohol is vergif en de lever van de hond kan hier nog slechter tegen dan die van de mens. Tevens is de hop die in bier zit slecht voor honden, deze kan zorgen voor een steeds hogere lichaamstemperatuur.
 • Tomatenbladeren en tomatenstammen: de groene delen van de tomatenplant bevatten solanine. Zowel voor de mens als voor honden zijn deze giftig. De rode vrucht zelf is niet giftig.
 • Paddestoelen: sommige paddestoelen kunnen buikpijn, bloedarmoede of lever- en nierschade veroorzaken. Let er dus op dat je hond geen wilde paddenstoelen eet tijdens jullie wandelingen.
 • Noten: veel noten zijn giftig voor honden, vooral de Macadamia en de Pinda zijn gevaarlijk.
 • Avocado: de pit, de schil en het fruit zijn niet goed voor je hond. Deze kunnen ademhalingsproblemen, vochtophopingen in de longen/buikholte/hart en een ontsteking aan de alvleesklier veroorzaken.
 • Fruitpitten: het eten van het klokhuis van een appel of andere pitten van fruit kan giftig zijn wanneer er blauwzuurgas vrijkomt.
 • Rauw varkensvlees: kan leiden tot de ziekte van Aujeszky (dodelijk).
 • Oesters: oesters zijn voor honden volledig uitgesloten. Oesters kunnen bacteriën, algen of virussen bevatten die motorische vaardigheden of de hersenfunctie kunnen aantasten.
 • Vis: geef geen rauwe vis aan je hond. Opletten ook met zalm en tonijn: zalm kan parasieten met zich meedragen en tonijn staat bekend voor zijn hoog kwikgehalte. Veel te gezouten sardines uit blik en vissticks schrap je ook best van het menu af. Wanneer je vis aan je hond wilt geven moet je zorgen dat alles goed gekookt is en alle botjes en graatjes zijn verwijderd.
 • Antivriesmiddelen: honden lijken van deze smaak te houden, maar het is enorm slecht voor hun lever.
 • Mottenballen: het chemische naftaleen in mottenballen is heel giftig voor honden.

 

Deze lijst is natuurlijk niet volledig. Check altijd eerst goed bij de dierenarts, fokker of op het internet of iets nieuws dat je aan je hond wilt geven niet giftig is !!

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters

People in this conversation

Load Previous Comments